Bine ati venit pe www.Eonly.tk
1: Pentru o vizualizare mai buna a forumului
2: Pentru a vedea intregul forum
3: pentru a avea access la linkuri imagini si video
Te rugam sa te inregistrezi, este foarte simplu
Contul nu necesita activare din e-mail.. dureaza doar 10 secunde
Multumim de intelegere Eonly TEAM 
AcasaAcasa  GalerieGalerie  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Cai de atac Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei

In jos 
AutorMesaj
Bogdan
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 117
Puncte : 15925
Reputatie : 1
Data de inscriere : 08/03/2010
Varsta : 31
Localizare : Uricani

MesajSubiect: Cai de atac Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei   Lun Mar 08, 2010 11:11 am

 • Codul rutier - Chestionare Auto

  CAPITOLUL VIII

  Cai de atac Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei

  Art. 118.
  (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, In termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere In a carui raza de competenta a fost constatata fapta.
  (2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data Inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
  (3) Cand dovada Inlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plangerii Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile.
  (4) Prelungirea dreptului de circulatie se face de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti ori Inlocuitorul acestuia sau de catre seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane ori adjunctul acestuia, pe a carei raza de competenta a fost savarsita contraventia, din 30 In 30 de zile, In baza unui certificat eliberat de instanta de judecata care confirma ca dosarul este In curs de solutionare, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
  (5) Plangerea Impreuna cu dosarul cauzei se trimit In termen instantei de judecata pe raza careia a fost savarsita fapta.

  Art. 119.
  In cazul In care fapta unui conducator de autovehicul sau tramvai a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie, instanta de judecata Investita cu solutionarea cauzei va cita unitatea de politie din care face parte agentul constatator, partile implicate In eveniment si societatea de asigurare.

  Art. 120.
  (1) Procesul-verbal neatacat In termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate.
  (2) Procesele-verbale ale cetatenilor straini sau ale cetatenilor romani cu domiciliul In strainatate, devenite titlu executoriu, se comunica de catre politia rutiera pe raza careia s-a produs fapta, pentru executare, politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
  (3) Politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane comunica In scris Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, In cel mult 6 luni de la primirea titlului executoriu, numele si prenumele contravenientului, numarul pasaportului si al procesului-verbal de constatare a contraventiei, precum si suma datorata, pentru a fi luate In evidenta si a fi conditionata intrarea pe teritoriul Romaniei a contravenientului.

  Art. 121.
  (1) In cazul In care instanta Investita cu solutionarea cauzei a respins plangerea contravenientului Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, Isi produce efectele dupa data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii Inlocuitoare a permisului de conducere.
  (2) Executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie In acelasi termen In care se prescrie sanctiunea contraventionala principala.
Sus In jos
http://www.Eonly.tk
 
Cai de atac Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Eonly :: Scoala de soferi :: Pentru scoala de soferi :: Codul Rutier-
Mergi direct la: