Bine ati venit pe www.Eonly.tk
1: Pentru o vizualizare mai buna a forumului
2: Pentru a vedea intregul forum
3: pentru a avea access la linkuri imagini si video
Te rugam sa te inregistrezi, este foarte simplu
Contul nu necesita activare din e-mail.. dureaza doar 10 secunde
Multumim de intelegere Eonly TEAM 
AcasaAcasa  GalerieGalerie  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Reguli de circulatie: Circulatia autovehiculelor In traficul international

In jos 
AutorMesaj
Bogdan
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 117
Puncte : 15925
Reputatie : 1
Data de inscriere : 08/03/2010
Varsta : 31
Localizare : Uricani

MesajSubiect: Reguli de circulatie: Circulatia autovehiculelor In traficul international   Lun Mar 08, 2010 11:07 am

 • Codul rutier - Chestionare Auto

  CAPITOLUL V

  Reguli de circulatie

  Sectiunea 6

  Circulatia autovehiculelor in traficul international

  Art. 82.
  (1) Autovehiculele si remorcile Inmatriculate In Romania pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, daca Indeplinesc conditiile cerute pentru a fi admise In circulatia internationala, iar conducatorii lor poseda permis de conducere valabil, conform prevederilor Conventiei asupra circulatiei rutiere, Incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania prin Decretul nr. 318/1980.
  (2) Autovehiculele si remorcile Inmatriculate In alte state pot trece frontiera de stat si pot circula pe drumurile publice din Romania, daca Indeplinesc conditiile tehnice prevazute In conventia mentionata la alin. (1), dar numai In perioada cat sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.
  (3) Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul Romaniei, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere eliberat Intr-un stat care nu este membru al Conventiei asupra circulatiei rutiere, prevazute la alin. (1), trebuie sa posede si permis de conducere international.
  (4) Autovehiculele si remorcile Inmatriculate In alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul In Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora In tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.
  (5) Persoanele care si-au stabilit resedinta In Romania pot sa Isi Inmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competenta din zona de resedinta.
  (6) Autovehiculele Inmatriculate In statele care nu sunt semnatare ale Conventiei asupra circulatiei rutiere prevazute la alin. (1) sunt obligate sa poarte In partea din spate semnul distinctiv al statului care a efectuat Inmatricularea.

  Art. 83.
  (1) Persoanele care domiciliaza In alte state, aflate temporar In Romania, pot conduce autovehicule pe drumurile publice daca poseda permis de conducere valabil, conform modelelor stabilite In Conventia asupra circulatiei rutiere, prevazuta la art. 82 alin. (1), sau a carui valabilitate este recunoscuta pe baza de reciprocitate.
  (2) Persoanele cu domiciliul In Romania care poseda permise de conducere nationale eliberate de autoritatile statelor membre ale Conventiei asupra circulatiei rutiere au dreptul sa conduca autovehicule pe drumurile publice cel mult 90 de zile de la intrarea lor In tara.
  (3) Persoanele care si-au stabilit resedinta In Romania pot sa Isi preschimbe permisul de conducere obtinut In alt stat semnatar al Conventiei asupra circulatiei rutiere Intr-unul romanesc, la autoritatea competenta din zona de resedinta.
  (4) Preschimbarea permiselor de conducere nationale emise de autoritatile straine cu documente similare romanesti se efectueaza In conditiile stabilite prin ordin al ministrului administratiei si internelor, care se publica In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Sus In jos
http://www.Eonly.tk
 
Reguli de circulatie: Circulatia autovehiculelor In traficul international
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Eonly :: Scoala de soferi :: Pentru scoala de soferi :: Codul Rutier-
Mergi direct la: